JÓSÁGSZALON

Ez egy virtuális szalon a közjó érdekében! A név, a szimbólum,és a jelmondat információin túl a részletek az egyes menüpontokban rejlenek, és JÓSÁG-SZALON-KÉPES további partnerekkel szívesen bővülne, fejlődne a kezdeményezés! Gyere be, nézz szét!

 

 

Igaz, hogy ettől a honlaptól, kezdeményezéstől teljesen független, de mégis nagyon figyelemre és támogatásra méltó az az önellátó közösség, ami ebben a menüpontban ezennel vázlatosan, külön  megemlítésre kerül!
Ha valakit majd bővebben is érdekelnének a részletek vele kapcsolatban, a KAPCSOLAT menüpontban található címen érdeklődjön!

Ime tehát röviden, lényegre törően:

Létrejött, és folyamatosan, országosan bővül és fejlődik egy önellátásra törekvő szociális szövetkezet, mely az általános pénztelenségből, kilátástalanságból akarja, és tudja kisegíteni az embereket azzal, hogy az általuk teremtett különféle értékeket a közösségen belül mozgatja, cserélteti. Igyekszik minél jobban kiküszöbölni a pénz használatát, de nem zárja ki azt sem, és működési keretei lehetővé teszik azt is, hogy bármelyik tag pénzt is kivegyen a rendszerből, ha éppen cserealapra, vagyis másik tag termékére, munkájára, szolgáltatására nem tart igényt pillanatnyilag, hanem pénzre van szüksége valamely sürgősebb kiadása miatt. A jellemző azonban inkább az, hogy az egymással cserélhető kínálatok a reális értékükön, mégis persze (a rendszeren belül) lehetőleg kedvezményesen cseréljenek gazdát. Ez történhet azonnal is, de időben eltolódva is, tehát az ellenérték később is megkapható, ahogyan az igény, szükséglet jelentkezik rá. Így bármiféle vásárlási kényszer jól elkerülhető, nincsen árletörő, sem árfelhajtó hatása semminek, szemben a köznapi gyakorlattal, manipulatív, marketinges, haszonleső, erőltető hatásokkal, játszmákkal!

Éppen eleget nyerészkedtek már a különféle "vásárlási kedvezményes" ilyen-olyan kártyás és nem kártyás, meg pontgyűjtős és egyéb rendszerek, melyek csupán pénzügyi és / vagy gazdasági bűvészmutatványokat végeznek elsősorban saját hasznukra, de értéket soha nem teremtenek, igazán még csak nem is közvetítenek, csupán a fogyasztókon élősködnek!

Legalább valamilyen hasznos tevékenységre bárki képes lehet, ha konkrét termék előállítására, vagy szolgáltatásra nem is, így nem létezik olyan ember, aki valahogyan, valamivel ne válhatna hasznos tagjává ennek a közösségnek, és ezáltal cserébe nem juthatna hozzá valami számára értékes más dologhoz a rendszeren belül.  Az önellátó kör bővülése persze folyamatosan egyre sokoldalúbbá és kínálatban is gazdaggá teszi a választékot, és az igények, szükségletek köre is egyre bővülhet!

Jogi, törvényi keretek  tekintetében sincsenek olyan buktatók, amik aggodalomra adhatnának okot, hiszen a közösség alapítványi és céges háttérrel is rendelkezik a törvényes működéshez. éppen ezért a legkisebb faluban élő legkisebb átlagembertől kezdve, a különféle cégekig bárki számára a saját maga szintjén a rendszer jól használható, azonban leginkább a teljes közösség javára és érdekében működő, pénz és erőforrás kímélő, a multik mellőzését , kiszorulását lehetővé tevő, hazafias értékrendű,  valóban NEMZETI érdeket szolgáló szerveződésről van itt szó! Érdeklődj, és csatlakozz!

 

              termenyek.jpg

 

Keressük azokat, akik szeretnének önellátó hálózatunk tagjává válni, szeretnének tisztességes mellékkeresethez vagy fő bevételhez jutni! Ez a szociális szövetkezet azért jött létre, hogy igazi közösséggé alakulva tagjainkkal elinduljunk az önellátó közösséggé válás útján, amelyben az élet valamennyi területén segítjük egymást. Bármilyen termék, szolgáltatás, munkavégzés értékes és szükséges lehet a hálózatunkban valakinek, ezért  körünkben más valamire cserélhető, esetleg értéke pénzben is kivehető! A pénz használata azonban leginkább mellőzendő a közösségünkben, az értékek cseréje, nyilvántartása azonban megoldott és korrekt! Minden településről lehet érdeklődni! Ellátópontok működtetésére képes, rátermett, aktív, becsületes, sokoldalú, lelkes embereket is várunk!

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 10
Heti: 30
Havi: 515
Össz.: 80 782

Látogatottság növelés
Oldal: ÖNELLÁTÓ KÖZÖSSÉG
JÓSÁGSZALON - © 2008 - 2018 - josagszalon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »