JÓSÁGSZALON

Ez egy virtuális szalon a közjó érdekében! A név, a szimbólum,és a jelmondat információin túl a részletek az egyes menüpontokban rejlenek, és JÓSÁG-SZALON-KÉPES további partnerekkel szívesen bővülne, fejlődne a kezdeményezés! Gyere be, nézz szét!

Gondolatbankot nyitni legalább annyira szokatlan, furcsa, és merész dolog, mint jóságszalont nyitni, de ha egyszer elkezdtem, akkor már maradok ezen az úton…

 

 

 

Sokszor voltak, vannak olyan gondolataim, amiket jó, és talán érdemes is megosztani másokkal, soha nem tudni ki veheti valami hasznát, vagy legalább segíthet valamit eldönteni, megfontolni, stb.

 

 

 

Ebbe a bankba tehát értékes gondolatokat szánok elhelyezni időről-időre, sajátjaimat is, de másokét is, amelyeket vagy én magam találok meg valahol, vagy valaki közvetlenül el is küldhet nekem, mert ide szánja a saját gondolatát, mondandóját, észrevételét, bármijét, amit megosztana másokkal a jóságszalon értékrendjéhez, céljához illeszkedően, témájában és tartalmában is.

 

 

 

Kifejezetten kérek is mindenkit, hogy segítsen ezt a menüpontot minél tartalmasabbá és érdekesebbé tenni, lehetőleg saját kútfőből merített anyagokkal, de ha máshonnan veszi át, akkor is várom, csak akkor feltétlenül jelölje meg a forrást pontosan, mert akkor a forrásra hivatkozni kell a problémák elkerülése érdekében, ezen a honlapon is. Mindenféle gondolat jöhet vegyesen, ha megfelel az előző bekezdés végén írtaknak! Ha sokan írunk ide, nagyon színvonalas, értékes lesz ez a gondolatbank, ami persze nem fizet kamatot, és nem is számít fel, hiszen nem is lehetne, de még ha lehetne is kamatot számítani a gondolatok után, akkor sem tenné, mert más a célja! Aki saját gondolatát küldi be, kérem, feltétlenül jelezze, hogy ide szánja, és azt is, hogy saját igazi nevével, vagy fantázianévvel (és ha igen, akkor mivel) jelenhet meg az írása.

 

 

 

Természetesen lehet itt csak egyszerűen ajánlani értékes, tartalmas honlapokat is, amelyek figyelemre méltók, értékrendjük, céljuk, szellemiségük közel áll hozzánk. Így egyre jobban és szebben kialakul és koncentrálódik egy olyan értékeket közvetítő, bemutató hely, ahova valóban érdemes visszatérni rendszeresen is. Kölcsönösség esetén még inkább szívesen ajánlunk másokat!
Kellemes olvasgatást, időtöltést (bankolást) kívánok mindenkinek!

 

 

 

Munkahelyek teremtése / megszüntetése ügyében...

 

 

 

Amikor munkahelyteremtésekről / megszüntetésekről van szó, nekem úgy tűnik, hogy jellemzően ez a kérdés nagyon sajátosan van értelmezve és tálalva. Szinte teljesen csak érzelmi alapon viszonyulnak hozzá az emberek nagy többséggel, mert így lettek manipulálva.

 

Munkahelyek teremtése címén szinte bármit behoznak, beerőltetnek a legtöbb településen, annak ellenére, hogy ezen túl nagyon sok tényezőt kellene még figyelembe venni, mérlegelni.
Lehet, sőt sok esetben megtörtént már, hogy valahány megteremtett új munkahely sokkal több kárt okozott, mint hasznot. Egy nagy üzletlánc ha megnyitja kapuit valahol, akkor ugyan teremt néhány (jól kizsákmányolt) dolgozónak munkahelyet, a sok esetben tisztességtelen, igazságtalan helyzete, pozíciója miatt igencsak diktál és tarol minden téren, így lesöpör, leszorít, tönkretesz másokat, ellehetetlenít, lassú, vagy akár gyorsabb halálra ítél kistermelőket, vállalkozásokat, stb. Többször annyi munkahely szűnik meg idővel miattuk, mint ahány „örvendetes” új munkahely létrejött.

 

Más esetben egy beruházással valami termeléssel foglalkozó munkahelyek jönnek létre valahol, ugyanakkor erősen környezetszennyező, vagy akár más szempontból káros, előnytelen, idővel sokszorosan megbánt, sőt elátkozott történet lesz a dologból, amikor minden olyan részlet is világossá válik az idők folyamán, amit kis gondolkodással előre is látni lehetett volna, és a sajnos elég jellemző vélemény manipuláció, és a média mint fegyvernem használata folytán fel sem merül sokakban, hogy ugyan gondolkodjunk már előre is…

 

Mindent a kampány célok, a tudatbefolyásolás, a vezető pozícióban lévők és holdudvaruk gazdagodása ural, a közösségekért érzett felelősség, a becsület, a tisztesség, az előrelátás jellemzően kiveszett, vagy mellőzött tulajdonságok lettek. Így a munkahelyteremtések, majd később a törvényszerűen gyakori megszűnések is ugyanabba a bizonytalan, jellemtelen, embertelen, népnyúzó, népirtó tevékenységek kategóriájába tartozó dolgok lettek, mint bármi más, ami velünk történik a liberális, profitistenű, saját vesztébe rohanó világban.

 

Természetesen én sem örülök annak, ha valahol valakiknek a munkahelye megszűnik, hiszen aligha fog mást találni helyette a közelben és elképzelése, igénye szerint, élni meg mégiscsak kellene valamiből továbbra is. Egyre inkább úgy gondolom, hogy ha tetszik, ha nem, haladni kell és érdemes olyan irányba, hogy minél többen váljanak önfoglalkoztatóvá, önellátóvá a lehetséges legnagyobb mértékig. Ez persze adottságoktól erősen függő dolog (lakóhely, képzettség, személyi és tárgyi adottságok, stb.), de nem nagyon mutatkozik más út, mert „nagyjaink” nem értünk vannak, hanem ellenünk! Ezt ugyan soha nem fogod megtudni a médiából, mert ott minden csupa sikerről és eredményről szól. Akik ott dolgoznak, híreket olvasnak be, azok sem mások, csak munkahelyüket féltő szerencsétlen lelki nyomorultak, akiknek bármit csak úgy lehet bemondani, beolvasni, reklámba foglalni, ahogy leírták, előírták, egyébként repülnek a semmibe!

 

Ember, a jövőben gondolkodj, használd az eszedet, és cselekedj is! Ne légy biztos abban, hogy amit hallasz, látsz, az valóban az, aminek látszik! Igaz ez a munkahelyek teremtésére és megszűnésére is!
Ez is csak egy olyan része az életünknek, ami mindenkit érzékenyen érint, de semmi közünk hozzá jelenleg, csak a zsarolásunknak az egyik nagyon gyakori és kiváló lehetősége!

 

 ....................................................................................................................

 

 

 

Középre figyelj!

 

Ha az ember egy ingyenes helyen hoz létre egy honlapot (pl. hupont.hu), akkor időnként érkeznek olyan észrevételek, fanyalgások, hogy miért itt, miért nem egy fizetős domain neve (.hu) van, így senki nem veszi komolyan, meg hogy zavaróak a reklámok, elvihetik a látogatókat a honlapról, stb. Ezekben az érszrevételekben, fanyalgásokban van ugyan valami, de meggyőződésem, hogy hibás az alapgondolat a fizetős helyek  biztos előnyét illetően.

 

 

 

Középre figyelj, ne hagyd elcsábítani magad mindenféle jobb és baloldali reklámokkal! Koncentrálj arra, ami érdekel! Ha erre nem vagy eléggé képes, akkor benned van a hiba! Ha valaki csak akkor és azért nem csalja a párját, mert nincsen a közelben éppen senki, az még nem éppen hűségesnek nevezhető tipus. Az a valami, ha bőven van kivel csalni, de mégsem teszi azt! Itt is az a helyzet, nem kell mindjárt másfelé elloholni, ha azért jöttél ide, mert ennek a honlapnak a tartalma érdekel! Maradj itt, olvasd ezt, figyelj középre! Ilyen egyszerű!

 

 

 

Az ingyenességről... Adtál már valakinek mezei virágokból gyűjtött szép csokrot? Fanyalgott azért, mert ingyenes volt a számodra, nem fizettél érte valamennyit valamelyik virágboltban? Na látod... Ha valahol valaminek értékes tartalma van, becsüld meg, ne azt nézd, hogy mibe került annak, aki adja, mutatja neked! Tedd helyre az értékrendedet, ha elferdült, kisiklott a "korszellem" és a liberális,  főleg anyagi szemléleten alapuló gondolkodás lelki-szellemi környezetszennyzése miatt!
Ezeket a gondolatokat nem sértésnek szántam, csak jó, ha tudod...

 

Jó-zsi

 

...................................................................................................................

 

 

 

VALÓBAN A TÖRTÉNELEM ISMÉTLI ÖNMAGÁT?

 

 

 

Életem során sokszor hallottam már ezt a mondást, hogy „a történelem ismétli önmagát”. és most is elhangzott egy rádiós beszélgetésben, amit reggelizés közben hallgattam a „közszolgálati” rádióban.
Most ahogy újra meghallottam ezt, és most, ahogy már sokkal több összefüggést látok és értek, elgondolkodtam ezen a kijelentésen…

 

Azt gondolom róla, hogy ez a kijelentés minimum egy tévedés, de leginkább szándékos félrevezetés, ha olyan mondja, aki nagyon is tudja, hogy mit beszél…
A történelem sem csak úgy magától alakul, és ha úgymond ismétli önmagát, akkor az egyáltalán nem véletlenül van úgy, hanem azért, mert a történelmet valakik alakítják és jelentősen befolyásolják, sőt irányítják. A mai átlagos ember, aki a közmédia és a közoktatás emlőin nőtt fel, és továbbra is onnan táplálkozik még felnőtt fejjel is, és mindent igaznak hisz, amit ezeken a helyeken látott, hallott, annak persze be lehet adni ezt a maszlagot nagyon könnyen.

 

Mért gondold kedves földi halandó embertársam, hogy az emberiség nagy történelmi tragédiái, veszteségei csak úgy véletlenül ismétlődtek meg, csak mert „a történelem ismétli önmagát”?!
Szoktál gondolkodni üres perceidben, óráidban, vagy az a számodra csak semmittevés? Nem az!
 

 

Szerinted mért van az, hogy tele vagyunk évtizedekre titkosított ügyekkel, dolgokkal? Mért van az, hogy pl. a magyar történelem nagyon fontos és dicső eseményeiről semmit sem tanultunk az iskolában, sőt még ma sem lehet tanulni? Mért van még ma is tele tabu témákkal a történelemoktatás, és még egy csomó terület a közéletben? Mért nincsenek érdemi hírek, információk a híradókban, mért csak az értéktelen, liberális, lelki és szellemi környezetszennyezés folyik minden lehetséges területen, amit közpénzen tartanak fenn? Mért nincsen hírértéke a médiában egy-egy olyan országos, sőt nemzetközi rendezvénynek, ami százezreket mozgat meg, rendkívül gazdag, tartalmas, hagyományőrző, nemzeti érzést, gondolkodást építő programokkal, előadásokkal, kiállításokkal, stb.? Mért kap több szót és időt a híradásokban egy itthon vagy akár külföldön történt valamilyen baleset, botrány, vagy éppen egy kiselefánt születése egy ausztráliai állatkertben? Sorolhatnám oldalakon keresztül a hasonló kérdéseket… Helyette inkább válaszolok: elterelni a figyelmedet a lényegről, orrodnál fogva vezetni az emberek tömegeit, megtéveszteni és tévedésben tartani. Ezért.

 

A történelem nem ismétli önmagát, a történelmet egy ma már többé-kevésbé jól körülhatárolható érdekcsoport alakítja és alakította évszázadokkal ezelőtt is, nemzedékről-nemzedékre továbbadva a stafétát. Ez egy világuralomra törő, önmagát letagadó, de nagyon is létező háttérhatalmi erő, szervezet, amely olyan mértéktelenül aljas, gyalázatos, embertelen, gátlástalan, kegyetlen, telhetetlen és romlott, hogy céljainak elérése érdekében semmilyen eszközt nem érez túlzónak és megengedhetetlennek. Ez a szervezett magánhatalom uralja a kormányokat, az egyes államok vezetői csak bábjátékosai ezeknek, a hatalom, és a valódi döntés joga nincsen ezek kezében, és vagy lefizetik őket, vagy ha nem megvehetőek, akkor félrelökik, sőt akár ki is végzik őket nyíltan, vagy burkoltan, és országokat tesznek tönkre gazdasági bérgyilkosokkal, vagy katonai lerohanással.
A közelmúlt történelme is bővelkedett és a mai is bővelkedik ebben a gyakorlatban, amit persze a szintén az ő kezükben és zsebükben tartott média egészen másként tálal a konzum idiótává züllesztett társadalomnak. Ők ismétlik tehát a maguk aljas és piszkos cselekedeteiket nemzedékről-nemzedékre a világuralomhoz való hozzájutás érdekében, és nem a történelem ismétli önmagát.

 

Tudom, hogy esetleg mire gondolsz most, mert a fejedbe verték, az agyadba mosták bele a médiájukon keresztül, hogy ezeket a nagyon tömören fentebb leírtakat „összeesküvés elmélet”-nek tekintsd, és legyints rá. Ha könnyelmű vagy és kényelmes, akkor meg is teszed, de inkább használd az eszed! Ennyi ordító és nyilvánvaló tény, amit csupán az utóbbi évtizedekben éltünk át a kifosztásunk, eltörlésünk, kiirtásunk érdekében, nem elég neked, hogy gondolkozzál, és a megértés felé vigyen?

 

Mit tapasztalsz napjainkban és napjaidban és a környezetedben, ha őszintén és komolyan körülnézel? Elégedett vagy és derűlátó a jövőnk alakulását illetően? De nézz ám körül rendesen, ne csak úgy az orrod hegyéig! Ne csak a propaganda, a „közérdekű reklám” érjen el hozzád, amiből jól megtudhatod, hogy „Magyarország jobban teljesít” és hogy mennyire jól élünk, bla-bla-bla.

 

Nem a történelem ismétli önmagát, hanem a gátlástalan hazug propaganda, ami azok kezében és zsebében van, akikről beszélni sem lehet, kritizálni meg pláne nem ebben az egyébként oly liberális világban! A történelmet ők irányítják régóta, és ha érdekükben áll, akkor bizony ismétlődnek benne egyes elemek (háborúk, összeomlások, stb.), amik a céljukhoz vezetnek!

 

Jó-zsi

 

....................................................................................................................

 

 

HŰSÉGNYILATKOZAT

 

Neked van-e hűségnyilatkozatod? Tudod mire gondolok, arra, ami nélkül manapság már szinte sehol semmiféle szolgáltatóval nem tudsz szerződésre lépni. Merthogy valami nagyon alattomos, és eléggé soha el nem ítélhető módon, ez olyan gyakori és jellemző feltétellé vált már, ami egészen elképesztő.

Szeretnél igénybe venni valamilyen előfizetéses szolgáltatást, telefon, internet, és hasonlók, aminek valami havidíja van, és rögtön az orrod alá dugnak egy néhány évre szóló hűségnyilatkozatot. Vállald, hogy éveken keresztül az előfizetőjük leszel. Még meg sem ismerted őket a saját tapasztalatodból, fogalmad sincs, mit hoz a jövő akár néhány hónapon belül, de vállald be most azonnal, hogy éveken át hűséges leszel hozzájuk, nem bontod fel a szerződést, vagy ha mégis, akkor bizony igencsak rosszul fogsz járni. Ennek részleteit persze csak a csatolt, kb. 150 oldalas ÁSZF elolvasásának vége felé tudod meg, ha van kedved, időd, türelmed ezt helyben végigolvasni, bár természetesen ez nem jellemző…

Elgondolkodtál már valaha is azon, hogy mi értelme van ennek, és milyen egyoldalú ez az egész?
Olyan korban élünk, amikor igazán biztosan alig egy-két hétre előre lehet (ha lehet) látni előre a dolgokat, „tervezni” szinte lehetetlen hosszútávon, miközben többéves hűségnyilatkozatok úgy röpködnek a levegőben, mint nyáron a legyek az ólban. A hűség az egy nagyon komoly dolog, és nem egy érzés, hanem egy döntés. A hűség az kialakul, idővel és okkal. Normális esetben. Ez, amit ilyenkor aláírsz előre, egy zsarolási forma, nem más. Önként bevállalod, mert szinte már szokás lett ilyet kötni.
Pedig a józan ész azt mondaná, hogy egy szolgáltató legyen jobb a versenytársánál, adja ugyanazt a minőséget/mennyiséget olcsóbban, vagy ugyannyiért adjon többet/jobbat tartósan, és akkor magától értetődő, hogy az ügyfél hűséges marad hozzá, mindenféle nyilatkozat nélkül. Nem ez a logikus és a korrekt? Akkor mégis mi a fene ez a hűségnyilatkozatosdi, és kinek az érdekét szolgálja? A tiédet biztosan nem! Ostobaságot csinálsz, ha vállalod, és aláírod! Hagyd őket faképnél, ha ezt kívánják tőled! A szolgáltató szolgáltasson ügyfélcentrikusan, jó minőségben, korrekt áron! Ő van érted, és nem te vagy érte! Ne biztosítsa be magát előre akármilyen teljesítés esetére! Légy hát józan, következetes, és beszéld rá erre a környezetedet is, egyetlen szolgáltató se élhessen vissza a helyzetével a legkisebb mértékben sem!

Érdekes és ordító ellentmondás másrészről az, hogy a hűséget egyenesen üldözték, üldözik más téren. Gondolj csak az évek óta tartó évenkénti kgfb ügyére! Ha egy biztosítónál rendelkezel biztosítással, jellemzően nem jársz  jól, ha hűséges maradsz, többe kerülhet, mint egy másiknál megkötött új kgfb esetén! Sőt! Több esetről tudok, ahol ugyanannál a biztosítónál ha valaki felbontotta a régit, vagyis hűtlenné vált, aztán másnap újra megkötötte ugyanott, akkor jobb árajánlatot kapott, mintha megtartotta volna a régit. Mi van?! Normális még valaki?! Mit művelnek itt az emberekkel, mivé alázzák, züllesztik őket intézményesen? Úgy játszanak ezek az ördögi cégek, szervezetek az emberek értékrendjével, mint macska az egérrel! Minél nagyobb az őrület, a zavarodottság, a kihasználhatóság, minél nagyobbak az ellentmondások, a becsületes, józan ész ellenében történő megfontolások és beállítódások, annál jobb valakiknek? Emberek! Ébresztő!

Jó-zsi

......................................................................................................................

 

 

 

JÓL JEGYEZZE MEG MINDENKI, HA A PALESZTINEK ELBUKNAK, AKKOR MI KÖVETKEZÜNK!!!

 

 

 

Mi áll a jóslat mögött? Vajon beigazolódnak Nosztradámusz jóslatai?

 

 

 

Tekintsünk egy kicsit a jóslatok mögé, és nézzük meg, mi vált valóra abból, aminek beteljesülése bizonyos csoportérdekeket szolgált, és szolgál ma is. Nosztradámusz zsidó származású orvos volt. Azt gondoljuk, hogy jóslatai előre vetítették a világ dolgait, de ha valaki nyitott szemmel olvassa a műveit, arra jön rá, hogy ez egy program, egyfajta cselekvési terv, amely ha elfogadják az emberek, akkor megvalósul, beteljesedik. A beteljesedéséhez az kell, hogy az emberek ezt elhiggyék és elfogadják, mert akkor beletörődnek abba, hogy nincs más út, már Nosztradámusz is megírta. Ez a hamis próféta metódusa! Homályosan előrevetíteni dolgokat, és akiknek érdekük, azok majd gondoskodnak arról, hogy az emberek azt higgyék, nincs más út, az emberiség sorsa meg van írva. Valóban meg van írva, és meg is valósul, ha követőkre talál, akik ezt hirdetik, és akik ezt a sorsot elfogadják. De ha többen lesznek azok, akik ráébrednek a valóságra, és nem fogadják el a hamis prófétákat, akkor azok elveszítik erejüket. Vallom, hogy a tisztánlátás, az ébredés az, ami elhozza a békét, a szeretetet és boldogságot az emberiség számára.

 

 

 

Csak hogy nem könnyű felébredni ebből a hamisra festett világból, a mindennapi agymosásból, a televíziókból, amelyek ezt a világképet vetítik előre, amiben ma élünk. A médiák azt üzenik számunkra, hogy ilyen a világ, fogadjuk el ezt így. A hamis világkép megvalósulása a médiák mögött álló csoportok érdekeit szolgálja, ezért üzenik nekünk ezt, nem azért, mert objektíven akarnak tájékoztatni bennünket.

 

 

 

Kik is ezek a titokzatosnak tűnő érdekcsoportok, akiket miután nem ismerünk személyesen, titokzatosnak hiszünk? Mert az emberi elme olyan, hogy amit nem tud, azt hiedelemmel pótolja. Patkányokkal nem a csatornában kell megküzdeni, ki kell őket csalni a fényre! Megpróbálom, most egy kicsit kicsalni őket a csatornából, és rávilágítani valódi szándékukra, A leleplezés visszafogja őket, az ármányra nem jellemző a bátorság. Minél több emberhez jut el ez az információ, annál valószínűbb, hogy nem teszik meg. Ezen okból kérek mindenkit, hogy ossza meg, ahol csak tudja. Inkább azzal vádoljanak, hogy vaklármát csaptam, mint hogy megtörténjen. Kérek minden olvasót, ne tekintse ezt jóslatnak, hanem tekintse ezt mindenki egyszerűen gondolatébresztőnek, és maga döntse el, mit választ, mit hisz.

 

 

 

Az emberi civilizáció legrégebbi népcsoportja és kultúrája a hun-szkíta-magyar! Mára már bizonyított, tehát tény, hogy a boszniai piramisban talált székely-magyar rovásírással íródott feliratok több, mint 30 ezer évesek.

 

 

 

A zsidók magukat és kultúrájukat 5700 évesnek vallják. Az amerikai kultúra valódi alapja nem más, mint az őslakosság teljes kiirtása!!! Ettől számítják az amerikai civilizációt. Adva van tehát egy népcsoport, amely már több mint 30 ezer évvel ezelőtt is benépesítette a földet. Egyszerre van jelen Mezőpotámiában, ami a mai Irak területén volt, a mi nyelvünk emlékezete szerint Erek területén, ahol a Médek is éltek (ill a berek, nádak erek), vagy Pártus földön, a mai Palesztina területén, valamint a Kárpát-medencében és a tengeren túl is, pl. Ekvádorban, Bolíviában. A hun-szkíta-magyar kultúra uralkodott a földön, amelynek egységes tudásalapú nyelve volt, és ez a magyar. A magyar nyelv belső logikai rendszere bizonyítja, hogy a teremtés logikájával azonos, tehát a teremtés nyelve. Ennyit a kultúránkról és annak alapjairól, ezt ahhoz kellett feleleveníteni, hogy érthető legyen, mit szeretnék mondani és miért a hamisprófétákról.

 

 

 

Tekintsünk csak vissza egy kicsit a történelembe:
Amerika felfedezését követi a Spanyol (szefárd) és Habsburg (askenázi) összefogás a közös cél érdekében, ez a hódítás, ami más szóval az őslakosság kiirtása volt. Mára már az is bizonyított, hogy az őslakosság legalább egy jelentős része, ha nem egésze hun-szkíta-magyar nemzetségi törzshöz tartozott és sokan beszélték a magyar nyelvet, mi több, Ekvádorban van egy törzs, akik még ma is a mi nyelvünket beszélik. A szefárd, askenázi összefogás a hatalmi elvre épül, amelynek alapja az oszd meg és uralkodj a megosztás felett. Az emberiség történelmében a hatalmi elv az, ami a legtöbb szenvedést hozta az embereknek. Ma is ez okozza azt a sok tragédiát, amit látunk például Palesztinában. 66 éve még 9 millió palesztin élt ezen a területen, ma 1,7 millióan maradtak, a lakosság több mint 80%-át kiirtották az amerikai-izraeli cionista kultúra nevében, ami nem más, mint a népirtás! Hiszen ma Amerikában a kulturális gyökerek a cionizmusra épülnek, a zsidó származású Adam Weishaupt, ő maga is cionistának vallotta magát. Nem különben ő alapította a manapság sokat emlegetett Illuminátus rendet is, amelynek jelentése megvilágosító, de valódi célja, hamis fényben feltüntetni az igazságot. Az ősi magyar tudás őrzői még pontosan ismerik a "magyal fa" jelentőségét, amely a tudást táplálja. Ennek mintájára alapította két zsidó Amerikában a filmipar központjának számító vágyvilágot hirdető megtévesztő birodalmat, amit Hollywoodnak nevezetek el. Hollywood angolul a magyal fa neve!

 

 

 

A cionisták végső célja a hun-szkíta-magyar nemzetségek és a teremtés nyelvének végső kiirtása. Ehhez azonban először a gyökereket kell elvágni, mert a szakrális erő, amely védi a magyarságot, az a gyökereken keresztül támadható. A cionisták azt vallják, hogy akkor lesznek a világ urai, ha újra felépítik Salamon templomát, ehhez azonban az kell, hogy lerombolják a muzulmán világ Mekka után legszentebb helyének számító Jeruzsálemi mecsetet, ami a templom helyén áll. Ugyan a közelmúltban sikerült megosztaniuk az arab muzulmán világot, és megszervezték az arab tavaszt is, de tartanak attól, hogy a mecset lerombolása egységesítené a muzulmánokat, és azok porrá zúznák őket.

 

 

 

Ezen előzmények vezettek oda, hogy kirobbantották a mai iraki válságot. Az amerikaiak a legmodernebb fegyverekkel látták el a vahabitákat, akik megindították a szent háborút. A háború közvetlen célja, hogy Iránt sakkban tartsák. Úgy tűnik, hogy a cionista állam az iraki háború ellenére sem meri felvállalni, hogy ők rombolják le a Jeruzsálemi mecsetet. Azért provokálták ki a Palesztin háborút, a rájuk jellemző módon, hogy palesztin területről indított rakétával lebombázzák a mecsetet, és majd ők állnak ki a muzulmánok mellett azzal, hogy be kell látni a világnak, ezt a veszteséget, ami a muzulmán világot érte, nem lehet megtorlás nélkül hagyni. Ezzel elérik, hogy a mecset lerombolása nem váltja ki az arab világ összefogását. Ide tartozik még az ukrán háború is, aminek az oka ugyanide vezethető vissza. Szíria és Irán Oroszország szövetségese, ez veszélyt jelent katonailag Izraelnek. Annak érdekében, hogy az Oroszok ne nyújtsanak katonai segítséget Szíriának és Iránnak, kirobbantották az Ukrán háborút, szeretnék az Oroszokat belekavarni, hogy azzal legyenek elfoglalva és nem a világ sorsával. Szerencsére Putyin ezt átlátja, és nem dől be nekik. Így szembenéznek azzal, hogy a lopott pénzért nem mindent lehet megvenni.

 

 

 

A cionisták jól tudják, hogy a magyar tudatot csak akkor győzhetik le, ha újra építik Salamon templomát, és a világ urai lesznek. Ahhoz, hogy a világ urai legyenek, még meg kell szerezzék a Jeruzsálemi jogart is. A jeruzsálemi jogar II. András óta a mindenkori Magyar királyt illeti, ezt nem vehetik el erőszakkal, csak úgy juthatnak hozzá, ha a Magyar emberek önként adják! Ez a folyamat zajlik jelenleg közel-keleten, és nálunk is. Jól jegyezze meg mindenki, ha a Palesztinek elbuknak, akkor mi következünk! Abba a helyzetbe hozzák a magyar embereket, hogy eladják földjeiket éppen úgy, mint azt a Palesztinekkel tették, elvették az életterüket, azután a világ szeme láttára kiirtották, kiirtják őket! Ébresztő Magyar ember, ha nem állsz ki a téged védő palesztin emberekért, te leszel a következő!!! És ne hivatkozz arra, hogy nem szólt senki!

 

 

 

Arra kérek minden igazszívű magyar embert, hogy álljon ki a Palesztinok jogaiért, vonuljunk utcára és imádkozzunk, hogy a sátán serege ne tudja legyőzni őket. Imádkozzunk a jeruzsálemi mecsetért, hogy ne tudják lerombolni, mert azzal eljön az idő, amit a János jelenések könyvében jósoltak nekünk, akik azt belecsempészték a szentírások közzé, eljön a végidők szele. Ne feledjétek, a fekete sereg már úton van.

 

 

 

Szeretettel, László Mihály

 

 

 

...........................................................................................................................

 

 

 

Létminimumok 
 
Amikor a ,,létminimum" szót meghallod, vagy meglátod, biztosan Te is az anyagi értelemben vett, Ft-ban kifejezhető létminimumra gondolsz.
Véleményem szerint azonban sokkal többféle létminimum van, amik legalább olyan fontosak, vagy esetenként még fontosabbak is a fentinél.

 

 
Szerintem létezik még pl. lelki-érzelmi, szellemi, szexuális, kulturális, erkölcsi, stb. értelemben vett létminimum is, amik nem feltétlenül vannak ok-okozati összefüggésben az anyagi létminimummal, és rengetegen élnek mégis ezen létminimumok alatt, sőt olyanok is, akik esetleg anyagi téren bőven létminimum fölött léteznek, mások pedig jól állnak ezeken a területeken, miközben esetleg anyagilag létminimum körül, vagy alatt tengődnek. Mint ahogyan az európai orvoslás, gyógyítás is sok esetben sajnos csak tüneti kezelésre szorítkozik eléggé helytelen módon, a létminimummal is csak anyagi értelemben szoktak foglalkozni, tehát a tüneti oldalával a dolgoknak.

 


Ha legközelebb találkozol a létminimum fogalmával, ne feledd, hogy az sokkal több és szélesebb fogalom, mint amit eddig ismertél, és nem is az a legfontosabb, amit eddig ismertél. Ne élj a létminimum szintje alatt semmilyen területen, értékeld át magadban, miben szenvedsz legnagyobb hiányt, és következetesen emeld magad a létminimumod fölé. Ehhez persze lehet, hogy át kell értékelned pl. a társkeresési szempontjaidat is, és felszámolnod azokat a pótcselekvéseket és egyéb pótlékokat, amik ellehetetlenítik az igazi, érdemi emelkedésedet. Ha valami jó eredményt elérsz, megírhatod nekem is...

 

Jó-zsi

 

 ......................................................................................................................

 

 

 

Nem azért élünk, hogy..
 
Nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem azért dolgozunk, mert valamiből, valahogyan meg kell élni. Különösen megszívlelendőnek javaslom ezt a véleményemet azoknak, akiknek nem feladatuk másoknak (gyermeknek, társnak, stb.) az eltartása, hanem csak saját magukra keresnek. Ostoba dolog az egyedüllét érzése elől, társkeresés helyett, vagy kikapcsolódás, pihenés helyett munkába temetkezni, folyton csak dolgozni, esetleg még sok pénzt is keresni egyúttal, ha közben csak értelmetlenül, és főleg egyedül eltelik az élet. A túloldalra úgysem vihetünk majd magunkkal semmit, majd az örökösök fognak csak jót derülni azon, hogy milyen sokat örököltek, mert ez a szerencsétlen marha dolgozott, mint egy állat.

 

 

 

Ha a legkevésbé is, te magad is befolyással lehetsz arra, hogy mennyit dolgozz, mennyit vállalj, törekedj rá, hogy ne azért élj, hogy dolgozz! Az életed, a szabad időd, a te időd, mindennél fontosabb, és értékesebb! Majd akkor fogod bánni, mikor már késő lesz, mert pl. kapcsolatot szalasztottál el miatta. Mert olyan borzasztóan elfoglalt és betáblázott voltál. Nagyon sokan az egészségükkel is csak akkor foglalkoznak, amikor már nincsen, amikor már visszafordíthatatlan pusztulás, romlás ment végbe.

 

 

 

vitorla.jpg

 

 

 

 
Ha nem vagy egyedülálló, mert van társad, vannak szeretteid, (értük is dolgozol), akkor is törekedj arra is, hogy ne mindig csak dolgozz, szeretteidnek is szükségük van rád is, nem csak pénzedre, a javakra, amiket előállítasz a munkáddal. Ha munkád egy része csak pótcselekvés, nem a megélhetésed szorosan vett feltétele, akkor csökkentsd a munkával töltött idődet egy normális mértékre! Élj! Foglalkozz mással, törődj azzal, amiben a legnagyobb hiányt szenveded! Most élsz, élj értelmesebben! A munkaholista, majdnem olyan rossz, mint az alkoholista.

 

Jó-zsi

 

 ......................................................................................................................

 

 

 

Jó családból származni... 
 
Egy kapcsolatfelvétel alkalmával többek között azt írta egy nekem egy hölgy, hogy: „jó családból származom". Tehát ő egy jó családból származik. Ennek nagyon örülök! Bizonyára mindenki szívesen veszi azt, ha valaki egy jó családból származik. Én is. Sőt, lehet, hogy én magam is egy jó családból származom. Ezen most egy kicsit elgondolkodom, és eltémázok, mert érdekes a dolog...

 


Vajon ki tudja, hogy hol van az meghatározva (ha egyáltalán megvan), hogy miért, mitől, hogyan is „jó" egy család? Mik egy jó család ismérvei? Engem érdekelne ez nagyon. Bizonyára egy család értékrendje, szokásai, boldog, kiegyensúlyozott, tartalmas életvitele, esetleg a család tagjainak műveltségi szintje, végzettsége, munkája, pozíciója is számít ilyen magítélés kialakítása során. Talán inkább a kívülállók által alkotott vélemény számít igazán, talán egy család önmegáról megalkotott és kinyilvánított véleménye. Ki tudhatja ezt?

 

 

 

Bizonyára egy jó családban békesség, megbecsülés, szelídség, szeretet, és hasonló egyéb pozitív dolgok és szokások jellemzik általában a belső viszonyokat és légkört. Ha így van, akkor az már csak jó család lehet. Bár lehet, hogy ez az egész dolog eleve sokkal tágabban értelmezendő. Lehet, hogy generációkra visszamenőleg is jó megítélés alá kell esnie egy családnak, hogy kimondható legyen róluk, hogy ez egy jó család. Talán még közismert, köztiszteletben álló, netán még befolyásos is legyen pl. a családfő? Vagy ez már nem tartozik hozzá a dologhoz? Én a magam részéről semmiképp sem mennék nagyon vissza az időben egy ilyen megítélés kialakításakor. De túl nagy jelentőséget talán nem is tulajdonítok neki, hiszen voltak már egyébként jó családból származó rossz útra tévedt emberek, és fordítva is igaz, nem lehet tehát semmire sem igazán abszolút biztosíték, garancia az, ha valaki jó családból származik, bár meglehet, hogy az esély azért elég nagy rá, mert a jó példa, a jó minta amit hozott magával, jó irányban segít tartani, és kimondottan előnyére válik annak, aki egy jó családból származik. Ezért tehát kívánatos, hogy minél többen jó családból származzanak, és erre legyenek is büszkék, és igyekezzenek is megtartani ezt, és továbbvinni, éltetni a saját új családjukban mindazt, amitől a család jónak számít. Te is egy jó családból származol?

 

 

 

 Jó-zsi

 

 

 

 .....................................................................................................................

 

 

 

Útravaló tőlem – neked…

 

 

 

Állandó forrongásban, kétségekben, önmagad keresésében és megtalálásának tüzében, kínjában lévő és igyekvő ember vagy? Ezzel nagyon sokan vannak így mások is, legfeljebb még maguknak sem merik bevallani, és kevés kitartással és kudarctűréssel rendelkezve valahol a folyamat elején, vagy esetleg közepén csak belezuhannak valami gödörbe, látszatmegoldásba, de nem forrják ki magukat.

 

 

 

Legfontosabb dolog a világon, hogy tudjad szeretni és tisztelni önmagadat, egyedül sem érezd magad boldogtalannak, feleslegesnek, reménytelennek, jelentéktelennek, stb. Tudjad és érezd meggyőződéssel, hogy értékes vagy. Tudd elérni, hogy bízz magadban, harmóniában és békében élj önmagaddal, boldog légy akár egyedül is, ne mástól reméld és várd, hogy boldoggá tegyen. Legfeljebb arra vágyódj, hogy ebből a tartós és bőséges boldogságból, szeretetből átadhass másnak is, és tudjad azt is, hogy az átadás nem jár azzal, hogy a mennyisége és minősége magad felé csökkenni fog. Megosztani akard a saját boldogságodat, ne mástól reméld, hogy boldoggá tegyen, mert az soha nem fog megtörténni, azt hiába is reméled. Ha képes vagy ezt az állapotot elérni, akkor jöttél rendbe önmagaddal, akkor kezdhetsz nyugodtan és kockázat nélkül mások felé fordulni, nyitni, mert akkor már nem vagy olyan mértéktelenül sebezhető, és pl.. elég könnyen tudod magad túltenni egy valakiben való csalódáson.

 

 

 

Keresd hát bátran és fáradhatatlanul önmagadat, próbáld megtalálni az élet értelmét, a boldogságot, az önbecsülésedet, azt az igazi értéket, amiben hinni tudsz, és végig légy tudatában a saját magad földi halandó voltában is, és ilyen formán ne akarj nagyon nagy dolgokat elérni anyagi téren, „kifelé” ne nagyon építkezz, leginkább „belső építész” légy!

 

 

 

Csakis a szeretet megértése és megélése legyen igazán fontos a számodra, elébb önmagad vonatkozásában, majd egy kiválasztott személy iránt. Minden más bóvli és kacat, környezetszennyezés. Fizikai, lelki, és szellemi. Az egész világ úgy ahogy van, a saját vesztébe rohan, egyre gyorsuló iramban. Ne reménykedj abban, hogy „viheted valamire” diplomával, vagy anélkül, teljesen mindegy már, semmit nem a végzettség dönt el, aminek valóban jelentősége van. A szív, az ész, a jellem, a szeretet tud csak helyes irányba vezetni és tartani, másként felborulsz, és elsüllyedsz menthetetlenül, soha nem lesz nyugalmad és boldogságod, legfeljebb tárgyiasult gazdagságod, de az is csak relatív, és kétséges…

 

 

 

 Jó-zsi

 

 

 

 ....................................................................................................................

 

 

 

Nem politizálsz?

 

 

 

A „nem politizálok” „nem foglalkozom politikával” és ehhez hasonló kijelentések, állítások kimondói, kijelentői figyelmébe ajánlok pár gondolatot:

 

 

 

Aki ilyen kijelentést tesz, az szerintem vagy nem tudja igazán, hogy mit beszél, vagy tudja, de ködösít, mert nem mer, vagy nem akar őszinte lenni. Olyan egyszerűen nincsen, hogy valaki nem politizál.

 

 

 

Olyan mértékben át van ugyanis politizálva minden, még egyszer mondom, hogy MINDEN, hogy egyszerűen képtelenség, és lehetetlenség kimaradni belőle. Minimum elszenvedőjeként mindenki kivétel nélkül részt vesz a politikában, tehát politizál. Éppen ezért, ha már úgyis mindenki politizál, akkor sokkal jobban tenné, ha többé-kevésbé aktívan politizálna, vagyis igyekezne befolyásolni azt a maga módján és lehetőségei szerint, és főleg nem a távolmaradásával, hallgatásával, stb. hiszen ezekkel is befolyásolja!

 

 

 

Ha az utóbbiakat teszed, akkor ugyanis azt nyilvánítod ki, hogy bármibe beletörődsz, saját magad fekszel a politikusok bakancsai alá, hogy könyörtelenül taposhassanak el a gátlástalan, felelőtlen, embertelen, és sorolhatnám még a jelzőket, hogy milyen politikusok. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek, akiket egyébként a közmédia mélységesen elhallgat, vagy csak rossz hírben említ meg, és őket tünteti fel bakancsosoknak, félelmet keltőknek, stb.

 

 

 

Nyugodtan ismerd tehát el, hogy politizálsz, hiszen politizálsz, csak éppen passzívan, pocsékul, ostobán. Persze ilyet senki sem szeret mondani önmagáról, ezért jobb és könnyebb azt mondani, hogy nem politizál.

 

 

 

Jó-zsi

 

......................................................................................................................

 

 

 

Adományok rászorulóknak (?)

 

 

 

Amikor a „rászorulóknak” történnő adományosztásokról, vagy bármiféle adomyánygyűjtésről és vele kapcsolatos dolgokról, történésekről, felhívásokról, stb. olvasok, értesülök, örülök is annak, hogy egyáltalán vannak ilyen segítő akciók, események, de mindig el is gondolkodom mélyebben is ezeken.

 

 

 

Egyrészt felmerül bennem az is, hogy a rászorulóknak nevezettek vajon milyen alapon és ismérvek szerint lettek rászorulók, miért és mennyire rászoruló valaki, ha egyáltalán valóban az, vagy csak annak látszó, mint ahogyan az a bizonyos „fegyvernek látszó tárgy” is csak annak látszik, és lehet, hogy akadnak jelentősebb arányban is olyanok, akiket bizony jobban meg is lehetne sőt kellene rostálni ebben a minőségében, mert ezzel is bőven vissza lehet élni, és életvitel szerűen mindig csak rászorulni mások adományaira, segítségére, miközben a másik út is járható lenne, az önmagán való segítés útja, ami ugyan nehezebb, fárdaságosabb, önállóság igényesebb lehet.

 

 

 

Fő célom ezzel a bejegyzéseel azonban nem az, hogy a rászorultság valódiságáról írjak bővebb fejtegetést, hanem inkább az, hogy itt is és most is rámutassak valami sokkal jobb és biztosabb megoldásra az adományozás világa mellett, sőt inkább helyett, hiszen az mindig is csak tűzoltásra volt és lehet való. Sok (de soha nem elég) helyen lehet információt találni arról, ami széleskörű, és teljes megoldást jelenthet hosszútávon is mindenki számára, és a rászorulók egyre jobban eltűnhetnek, megszűnhetnek létezni, mert a megoldás egyszerűen eltünteheti a rászorultságot, igaz csak akkor, ha megszűnik a csoda, és a sült galamb várása is, és a tevékeny akarat, a munka is társul a dologhoz.

 

 

 

A megoldást, a nyomorúság, szegénység, rászorultság végét jelentő megoldás pedig nem más, mint a helyi pénzek használatának elterjedése lehet. Ezekből már szépszámmal léteznek  manapság is, a világhálón is vannak példák, ezekről szóló olvasni és néznivalók. Ismeret és információ hiányra hívatkozni tehát nem lehet, és "rászorulni" sem, de rátalálni annál inkább, csak hát ezért is tenni kell valamit, rákeresni és rájuk találni, venni a fáradságot a tanulmányozáshoz, megértéshez, a dolgok belátása, megszívlelése és bevezetése, alkalmazása irányába vezető döntések lépések megtételére(!)

 

 

 

Ne várd tehát, hogy itt részletekbe fogok menni a helyi pénzek témájában, csupán jelzem, hogy szerintem ez az igazi megoldás, hogy pontosan hogyan és miért, azt értsd meg onnan, ahonnan lehet és kell! Nem csak ennek a honlapnak egy másik menüpontjából (keresd meg) tájékozódhatsz konkrétabban, de nem csak haza akarok beszélni, hiszen többféle megoldás van már, és teljesen újak is születhetnek bőven, akár még a Te kezdeményezésedben is. Lényeg, hogy legyen minél több sikeresen és jól működő helyi pénzrendszer, a hivatalos mellett, mert utóbbi sajnos úgy van kitalálva és bebetonozva, hogy a nyomorúságot, szegénységet, rászorultságot, és csak kevesek jólétét termeli ki leginkább, az általános bőség, a korrekt elosztás, az igazságos megoldások helyett. Erről is hatalmas irodalom van már…

 

 

 

Ne várd tehát a csodát, ne az adományokra alapozd a túlélésedet, hanem segíts magadon! Kiváló eszköz ehhez a helyi pénz, legyen a neve bármi! Felvirágoztatja azt a környéket, ahol hatékonyan élnek vele, használják, megbecsülik, és tisztességgel viszonyulnak hozzá.

 

 

 

Én szóltam, a többi rajtad múlik, ennél többet most nem tehetek érted.

 

 

 

Jó-zsi

 

.....................................................................................................................

 

 

 

Mennyi az a valamennyi?

 

 

 

Ha azt mondom, hogy valaki, valahol, valamikor, valamiért, stb. akkor egy olyan meghatározást, fogalmat fejezek ki, aminek a személye, helye, ideje, oka, stb. határozatlan, nem pontosan tudható, bizonytalan. Pl. Segítsen valaki, van valahol egy ember, örülök valamiért, stb. Egyik esetben sem fordul elő olyan értelmezése a határozatlan szónak, ami éppen ellenkezőleg a határozatlansággal, bizonytalansággal, pontatlansággal, a teljességre, összességre, az egészre vonatkozó lenne. Tehát a valaki, valahol, valamikor, valamiért, stb. nem szokta azt jelenteni semmiféle szövegkörnyezetben, hogy mindenki, mindenhol, mindig, mindenért, stb. Ez idáig biztosan tiszta és világos.

 

 

 

Ezzel szemben érdekes, és főleg érthetetlen módon a VALAMENNYI szó egy különleges jószág, mert hiszen az előző példák alapján azt jelenti, hogy bizonytalan, pontosan meg nem határozott mennyiségű. Ha van nálam valamennyi pénz, az úgy értendő, hogy én sem tudom pontosan mennyi van nálam, de azt tudom, hogy nem üres a zsebem. Ha megválaszolok valamennyi kérdést egy tesztlapon, akkor vannak rajta megválaszolt és meg nem válaszolt kérdések is. Sorolhatnék további példákat, de azt hiszem, hogy érthető, és logikus.

 

 

 

Egy csapásra vége azonban minden logikának akkor, amikor rá kell döbbennem arra, hogy a valamennyi, az nem csak egy meghatározatlan mennyiséget jelenthet, hanem ha úgy van kedve, akkor a magyar nyelvben jelenteni szokta a teljes, osztatlan  mennyiséget is valamiből. Ez nagyon helytelen, logikátlan, félreérthető, és hibás szóhasználat, akár ki akár mit is mond erről!

 

 

 

Ha például azt mondják, hogy a parlamentben valamennyi képviselő részt vett a szavazásban, akkor  sajnos nem azt fejezik ki, hogy egy részük részt vett, hanem azt, hogy minden (!) képviselő részt vett. Most akkor valamennyi vett részt, vagy mindegyik? Ha mindegyik részt vett, akkor mért nem azt mondják, hogy mindegyik részt vett? Amikor nem mindegyik vesz részt, csak valamennyi, akkor hogy is van ez? Így is valamennyi, meg úgy is valamennyi?Téged nem zavar ez a pongyola, hibás szóhasználat? Más példákat is lehetne sorolni, mondok is még egyet.

 

 

 

„A vezető jegyvizsgáló köteles figyelni arra, hogy csak akkor adjon a felhatalmazó felé indulásra készen jelzést, ha ezt a jelzést valamennyi vonatkísérő is adta.”

 

 

 

Hoppá! Mennyi vonatkísérő az a valamennyi vonatkísérő? Néhányan közülük, vagy mindegyikük? Képzeld el, hogy valami gubanc történik (baleset, a vonatról lemaradó utas, stb.), és fegyelmi, sőt akár bírósági ügy lesz a dologból. A vezető jegyvizsgáló azzal fogja védeni magát, hogy kérem, én a szabály szerint jártam el, mert valamennyi vonatkísérő már adta a jelzést. Talán nem mindegyik, de valamennyi már adta. A szabály nem az, hogy mindegyiknek adni kel, hanem az, hogy valamennyinek adnia kell az indulásra készen jelzést. A valamennyi, az egy határozatlan mennyiség kérem, hiszen ha valamennyi pénz a birtokomban van, az nem azt jelenti, hogy minden pénz a birtokomban van, mert akkor nem itt lennék, hanem valami luxusüdülőben egy tengerparton, önök pedig közmunkán tengetnék az életüket, de pénzt akkor sem kapnának, mert minden pénz nálam van.

 

 

 

Legszomorúbb az, amikor a VALAMENNYI szó, szerződésekben, utasításokban, szabályzatokban, netán jogszabályokban, törvényekben, és hasonló, egyébként nagyon komolyan veendő szövegekben fordul elő, sőt hemzseg. Ezek időzített bombák ezekben a szövegekben! Vagy neked fel sem tűnik mindez?

 

 

 

Érdekelne a Te véleményed is, és egyben kezdeményezem ennek a szónak az egyértelművé tételét, illetve egyértelmű használatát! A valamennyi az csak meghatározatlan, pontatlan, bizonytalan mennyiséget jelenthessen bármely szövegben beszédben, és a teljes mennyiséget a minden, mindegyik, mind szavak jelenthessék csak!

 

Jó-zsi

 

......................................................................................................................

 

 

 

Erdélyi magyarnak lenni...

 

 

 

Magyarnak lenni mindig mindenhol jó. Akkor is jó, ha éppen az élet úgy hozza, hogy megbántanak magyarságunkban. Magyarnak lenni számomra jó volt Magyarországon is. Akkor is, mikor románnak tituláltak. Bántott, de minél többször hallottam ezt, annál nagyobbra nőtt a magyarságtudat bennem. A lelkemben. Akkor is jó, mikor bozgor vagyok egyes románok szemében. Még jobban kihúzva magam jelentem ki olyankor: magyar vagyok. Magyar nő.

 

 

 

Sokféleképpen megéltem már a magyarságomat. Szívfacsaróan szépnek, mélységesen fájdalmasnak, büszkén virágzónak. Éreztem azt idegenek közt, hogy olyan vagyok, mint egy apró, törékeny madár, egy erős marokban, aminek ki vagyok szolgáltatva, és annak a kéznek az érzésein múlik, hogy egy mozdulattal összeroppant, vagy gyengéden megsimogat. Volt, hogy összeszorult a vaskos ököl, de nem tudott megtörni. Volt, hogy jó szándékkal megsimogatott, és szívmelengetően mondta: szeretem a magyarokat.

Furcsa, néhol egymásnak ellentmondó gondolatok kavarognak bennem, amint e sorokat írom. Mert mi, erdélyi magyarok is furcsa helyzetben vagyunk. Magyarázkodnunk kell. Akárhol vagyunk a világon. Marosvásárhelyen élek. Magyaráznom kell a román ajkú embernek: attól, hogy a város Romániában van jelen pillanatban, még nem minden lakosa román, én például magyar vagyok. Magyaráznom kell némely anyaországi magyarnak, hogy nem vagyok sem kisebb sem nagyobb magyar mint ő, de román sem. Hogy az édes anyanyelvem is magyar, hogy magyarul beszélünk, tanulunk, élünk, álmodunk. És magyaráznom kell az osztráknak, németnek, hogy amiért Romániából jöttem, én még magyar vagyok… Nem értik, gyakran, sokan.

Az az érzésem sokszor, hogy árvák vagyunk. Árvák, akik kétségbeesett vággyal keresik az anyát. Akihez tartozhatnak, aki elismeri, dicséri, dorgálja, neveli, gondozza, dédelgeti, öleli: szereti. Mert az övé vagyunk mi is, a sok másik gyermeke mellett. A mi testvéreink mellett. A testvérek pedig féltékenyek. Belénk marnak, elkergetnek anyánk köténye mellől, vitatják az Isten adta jogainkat.

Hát ezért szeretnék én autonómiát. Ezért leszek ott március tizedikén. Hogy végre azt érezzem, hogy elvitathatatlanul az én Anyaországomban vagyok! Ahol végre otthon lehetek, anélkül, hogy ezen állításomat bárki is megkérdőjelezhetné!
És a jövőben, ha megkérdik: ki vagy, honnan jöttél, elmondhassam: magyar nő vagyok. Erdélyországból, Marosvásárhelyről.

Lakó Péterfi Tünde
marosvasarhelyi.info

 

.......................................................................................................................

 

 

 

Politikai elit (?!)

 

 

 

Nem tudom megállni, hogy mennyire bántja a fülemet a „politikai elit” kifejezés, amit sok estben tévesen használnak, illetve más (megfelelő) kifejezés híján.

 

 

 

Az „elit” szó előkelőt, kiválót, elsőrendűt jelent, vagyis mindenképpen valami nagyon jót és pozitívat.
Akkor is „politikai „elit” van emlegetve sajnos, amikor az utóbbi évtizedek disznóságait, hazaárulását, a nemzeti vagyon elherdálását, és ehhez hasonlókat beszélik el. Ezek kivitelezői, résztvevői, irányítói is „elit”-ként vannak nevezve. Meggyőződésem, hogy pusztán a jobb, alkalmasabb szó híján.

 

 

 

Mivel a magyar nyelv nagyon plasztikus, és kiválóan alkalmas új szavak alkotására, itt és ezúton indítványozom  az „alit” szó használatát azokra, akik éppen, hogy ellentétei az elitnek, mert aljas, alvilági, alávaló emberek, a nemzet és a haza tönkretevői, elárulói, vagy más bajok, problémák okozói, vagy csak  cinkos hallgatásukkal, félrenézésükkel lettek azok részesei.
Nem tudjuk megkülönböztetni megfelelő szóval a jót a hitványtól?  Ne legyünk már ilyen buták!
Az elit legyen egy szó a jóra, az alit pedig a rosszra!  Tegyétek közismertté, használjátok ezt a megfelelő szót, noha egy betűvel különbözik csak a másiktól, szerintem kiválóan kifejezi a különbséget. Öltönyös, nyakkendős, „művelt” ember tehát tartozhat nem csak az elithez, hanem alithoz is, sőt sajnos az alithoz a politikában sokkal nagyobb számban tartoznak, mint az elithez.

 

Jó-zsi

 

......................................................................................................................

 

 

 

Az átlagról és a szorgalomról…


A tegnapi nap folyamán egy olyan átlagos dél-hevesi településre indultam kora délután, ahol minden átlagos.- írja Facebook-bejegyzésében Sneider Tamás, a Jobbik Heves megyei országgyűlési képviselője és alelnöke.

Sneider Tamás: Átlagosan hetente vernek meg magyarokat cigány elkövetők. Átlagosan támadnak és rabolnak ki idős embereket és lehetőleg súlyosan bántalmazzák is őket, hogy megtanulhassák mi a cigány bűnözők Istene. A kocsma átlagosan tele van segélyből élő cigány emberekkel, akik segélyért cserébe, átlagosan, kertjeiket sem művelik. Minek is művelnék, ha megkapják az átlagos segélyt, amin megvásárolhatják a répát, burgonyát, hagymát.

Mindez szomorú dühvel akkor jutott eszembe, mikor keresztülhaladva az én szép kis falumon, egyik idős asszonyunkat láttam járókerettel és gereblyével dolgozni a háza előtt! Egyik kezével a járókeretére támaszkodott, míg a másik kezével gereblyézett, minden lépésnél arrébb téve a járókeretét gereblyézte az előkertjét, hajlott hátával.

Vajon hány átlagos bűnöző köszönheti átlagos segélyét vagy épp börtönbeli ellátását ennek az asszonynak? Felmerült bennem, mit gondolhat az idős asszony mikor a híradásokban látja a sok léhűtő bűnözőt. Gondolja-e azt, hogy nem érdemes dolgozni? Gondolja-e, mikor tavasszal ébred a természet, nem érdemes kicsoszogni a kertbe, járókerettel és szerszámmal újra életet lehelni a termékeny földbe, melyet már 70-80 éve mindig megtett. Nem, nem jut eszébe, mert neki ez az átlagos tevékenysége, a munka. Nem ismer mást és nem fogad el mást csak a munka által megtermelt értéket. Ez az, ami már egyre kevésbé átlagos Észak- Kelet-Magyarországon.

Eszembe jutott szeretet nagymamám, aki 56 éves korára szó szerint halálra dolgozta magát. Fáj, hogy nincs köztünk, de annak örülök, hogy nem kell látnia mivé lett 23 év alatt Dél-Heves termékeny rónasága, annak falvai és lakossága. Örülök, hogy nem látja a szorgalmas magyarság és a mi sváb falunk végső erőfeszítéseit, hogy családunk eltartása mellett még sok százezer ingyenélésre berendezkedett embert eltartsunk, mert ezt erőlteti ránk minden kormányzat. És cserébe idős, magyar embereket kirabolnak, megvernek, megkínoznak, átlagosan minden nap!

forrás: alfahir.hu

 

.....................................................................................................................

 

 

 

 A boldogság három feltétele...

 

 

 

Könyvtárnyi írás, tanulmány, vers, stb. született már arról az idők folyamán, hogy mi is kell a boldogsághoz. Én is foglalkoztam már eleget ezzel a kérdéssel, és arra a következtetésre jutottam , amit nagyon röviden el tudok mondani ezzel az üggyel kapcsolatban. nem lesz valami tudományos és mélyen szántó amit mondok, de az én véleményemet tükrözi…

 

 

 

Szerintem három dolog kell leginkább a boldogsághoz:

 

 

 

Jó egészség,

 

 

 

jó lelkiismeret,

 

 

 

jó egzisztencia

 

 

 

Ezek nélkül nehezen tudom elképzelni a boldogságot, és a harmadik helyen lévőt tartom a legkevésbé fontosnak, abból lehet legtöbbet engedni. A másodikat nagyon a figyelmedbe ajánlom! Jegyezd meg jól, a második nélkül nincsen, és soha nem is lesz meg az első sem! Sok embernek fogalma sincsen róla, hogy miért beteg! Azért, mert nem jó a lelkiismerete! Egyáltalán nem mellékes ez! Az elsőhöz pedig nem kell semmi magyarázat. Légy boldog!

 

Jó-zsi

 

 

 

 

 

boldogsag.jpg

 

 

 

 .....................................................................................................................

 

 

 

Mégis bölcs a lenézett magyar paraszt?

 

 

 

A magyar népnek, de különösen a magyar parasztnak emelkedett színvonalú a gondolkodásmódja. Ha a magyar parasztság, a mi fajtánk életforrása századokon át tanúsított nemzeti érzését, Istenbe vetett hitét, tiszta erkölcsét, katonai vitézségét és szorgos munkakedvét a terror és az idegen megszállás megpróbáltatásai közt is megőrzi, ha nem támogatja a hatalomra éhes politikai törtetőket, akik osztálygyűlöletet hirdetnek és a tömegek alacsony ösztöneit ingerlik, akkor majd egy napon ismét valóra válik a magyar szabadság.

 

A paraszt ember a természetben él, a természetért él és így beszél, ha kérdeznéd:

 

„Ami nem kell az embernek, az jó az állatnak.
Ami nem kell az állatnak, az jó a földnek.
Ami nem jó a földnek, az jó lesz a tűznek.
Ami nem jó a tűznek, azt eltesszük későbbre, mert egyszer biztosan jó lesz valamire.”

 

A régiek többet tudtak hozzánk képest… Fel kellene eleveníteni az elfeledett ősi tudást!

 

(Az ősi tudás felelevenítése létérdekünk, hiszen a XXI. században, - amikor ma még szinte mindenki a városra épülő amerikai-nyugati, tőlünk valójában idegen életformát majmolja és hajszolja -, csak ezzel a tudással valósítható meg a fenntarthatóság.

 

Akkor, amikor a fenntarthatatlan idegen kultúra önmagától kezd összeomlani, lásd pl. a pénzügyi válságot 2008 óta. Tehát a magyar paraszt tudására igen nagy szükség lesz, különben hogy lenne megoldható a korszerű és egészséges táplálkozásnak megfelelő élelmezés, agrárium?

 

Úgy is fogalmazhatnánk más szempontból vizsgálva a kérdéskört, hogy a magyar parasztság volt az a réteg, mely évszázadokon át biztosította a Kárpát-medencében a túlélést. Nyilván, ha elfogy az olaj, és összeomlik az arra épülő idegen kultúra, csak a 100 évvel ezelőtt még jól funkcionáló tudás fogja biztosítani ismételten a túlélést, mert jelen állás szerint másképp nem megoldható. Persze mindennek az újbóli kialakításáig még sok víz fog lefolyni a Dunán.

 

Manapság egyre világosabb, hogy az összeomlás 30-40 éven belül bekövetkezik. Mi lesz akkor a városokkal, és az ott élő lakossággal? Visszaköltöznek többségükben vidékre? - szerk.)

 

forrrás: www.utajovobe.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 10
Heti: 16
Havi: 501
Össz.: 80 768

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: GONDOLATBANK
JÓSÁGSZALON - © 2008 - 2018 - josagszalon.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen adja a tárhelyet, és minden szolgáltatása a jövőben is ingyen ...

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »